De zesde editie van deze uitgave is inmiddels als 100% digitale en interactieve uitgave verschenen bij edumundo.com.

Studeren wordt weer leuk met dit interactieve materiaal. Naast een beperkte inhoudelijke update van de tekst, is veel aandacht besteed aan het interactief maken van het eduboek. Studenten kunnen zelfstandig werken met dit materiaal.

Docenten kunnen gratis een demo aanvragen.

ERP en Business Management is het eerste Nederlandstalige eduboek dat een koppeling legt tussen concepten van ERP en het nut voor het MKB. Deze concepten worden geïllustreerd door gebruikmaking van een veel in het MKB gebruikt ERP-systeem, Microsoft Dynamics 365 Business Central. Het boek biedt nadrukkelijk geen knoppencursus, maar een praktijkgerichte handleiding voor studenten om kennis te maken met ERP-concepten. Het boek is ook bruikbaar wanneer studenten niet de beschikking hebben over Microsoft Dynamics 365 Business Centra;, dit ERP systeem wordt alleen ter illustratie van de concepten gebruikt. Deze zesde druk heeft meer aandacht voor IT en ERP, er is ook meer aandacht voor de administratieve organisatie in relatie tot ERP. Daarnaast is de inhoud volledig geactualiseerd en sluit aan bij Microsoft Dynamics Dynamics 365 Business Central.

Het eduboek is uitdrukkelijk geen knoppencursus, maar gaat in op de ERP concepten, die worden geïllustreerd met behulp van Business Central. Ook zonder Business Central geeft dit eduboek een duidelijke inleiding op het vakgebied ERP.

Elk hoofdstuk (module) kent een duidelijke structuur en opbouw, is voorzien van heel veel opdrachten en quizzen, alsook veel praktijkgerichte voorbeelden en bevat een kernbegrippenlijst en een bijbehorende begrippentrainer.


In het eduboek worden de volgende onderwerpen behandeld:

· Kennismaking met bedrijfsfuncties, bedrijfsprocessen, ERP en Business Management

· ERP nader toegelicht

· Microsoft Dynamics 365 Business Central

· AO, IT-controls en ERP-systemen

· Marketing en Verkoopproces: de O2C-cycle

· Supply Chain Management, Inkoopproces & Opslagproces: de P2P-cycle

· Supply Chain Management en Productieproces

· Financieel beheersingsproces

· Human Resource Management

· Selectie, Implementatie en Change Management

Alweer de zesde editie… Het boek is in juni 2008 bij Noordhoff op de markt gekomen, in 2022 is de geheel herziene zesde editie digitaal verschenen. Het boek wordt nu uitgegeven door Edumundo: www.edumundo.com