Titel: Inleiding ERP met Microsoft Dynamics 365 Business Central

Auteur: Hans van der Hoeven

Datum: 1 februari 2020, 1e druk

ISBN: 9789492141187

Het boek gaat uit van Business Central 14.1 met de database Cronus Nederland bv, die meegeleverd is bij de installatie van Business Central. Latere versies kunnen ook worden gebruikt, maar dat zijn er kleine verschillen tussen boek en software (bijvoorbeeld bij ‘meer kolommen tonen’).

Je kunt het boek hier bestellen.

De standaarduitwerkingen kun je als PDF hieronder downloaden.


In dit boek leer je werken met Microsoft Dynamics 365 Business Central. Dit is de vierde druk, gebaseerd op de nieuwste versie van Dynamics. De opvolger van Microsoft Dynamics NAV heet namelijk Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Auteur Hans van der Hoeven heeft het boek herzien en heeft daarbij als eerder de beginselen van het werken met Microsoft Dynamics 365 Business Central gepresenteerd. Het is een boek waar studenten achter de knoppen een real-life ERP systeem verkennen, in de totale breedte van ERP.

Het boek is niet voor een specifieke HBO-opleiding bedoeld, maar kan worden gebruikt als een algemene inleiding voor vrijwel elke opleiding waar ERP tot het curriculum behoort. De auteur neemt de lezer mee langs allerhande processen van een handelsonderneming, zoals het verkoopproces, het inkoopproces, het financieel beheersingsproces en het personeelsproces. De nadruk ligt op het toepassen van de uitleg op concrete bedrijfssituaties.

In dit boek wordt gebruik gemaakt van de Role Tailored Client, waarbij de userinterface bepaald wordt door de rol waarmee de gebruiker inlogt in het systeem. Zo krijgt een inkoper een geheel andere werkomgeving dan bijvoorbeeld een magazijnmedewerker. Hierdoor wordt het voor de student ook veel duidelijker dat er regelmatig een rolwisseling optreedt en krijgt hij meer grip op het verloop van het proces. Business Central is via een browser te gebruiken.